ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Дометиан в телевизия „Видин” – отчет за дейността на митрополията през изминалата 2010 г. пред видинската общественост

24 декември 2010 12:07, Видинска митрополия
Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”

На 23 декември Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан заедно със своя викарен епископ Сионий участва в последното за тази година предаване „Под лупа” на телевизия „Видин”.

Рождественският брой на предаването „Под лупа” с водещ Александър Русев бе посветено на Видинска света митрополия в лицето на Видинския митрополит Дометиан, в което архиереят даде отчет пред видинската общественост за свършената работа през изтичащата 2010 година.

Митрополит Дометиан сподели пред зрителите на предаването своята радост от това, че в епархията все повече и повече се строят, обновяват и освещават храмове и параклиси. Той изрази задоволство от факта, че благочестивото население на Видин и епархията усилва доверието и любовта си към Бога и Църквата, както и това, че подкрепят благородните и родолюбиви мероприятия на епархийското ръководство и духовенство.

В тази връзка Негово Преосвещенство епископ Сионий представи на любезните зрители част от големите проекти на митрополията, един от които е изграждането и възраждането на стародавната царска Алботинска света обител „Възкресение Христово”, както и подобряване на парковото пространство с прилежащите храмове и сгради на Видинска митрополия.

Като член на Светия Синод митрополитът сподели за даваните му послушания да представлява Светия Синод и Негово Светейшество патриарх Максим в различни срещи както в България, така и в чужбина.

Пред телевизия „Видин” митрополитът показа църковни архиерейски отличия, давани му по различни поводи от предстоятели на православни църкви като признателност за доброто братско общение помежду ни.

С архипастирски благослов и преклонение митрополит Дометиан благодари на вярващите за любовта и доверието, което проявяват към митрополията и пожела много здраве, радост и придобиване на духовни дарби, които правят човека по-добър, миролюбив и изпълнен с истина.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”Митрополит Дометиан в телевизия „Видин”
« предишна новинаследваща новина »