ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественски подаръци за децата от МБАЛ, гр. Русе

25 декември 2010 20:28, Русенска митрополия
Коледни подаръци за децата от МБАЛ, Русе

На 24 декември след Василиевата св. Литургия, отслужена в храм „Св. Богородица” в гр. Русе, протойерей Николай Николов посети детското отделение и хирургическия блок на МБАЛ, гр. Русе. Протойерей Николай обгрижва всички болни чрез ежеседмични богослужения в действащия болничен храм „Св. Василий Велики” и параклиса „Св. безсребреници Козма и Дамян”, намиращ се в сутерена на здравното учреждение.

Над петдесет деца получиха Рождественски подаръци, които са осигурени от г-н Валентин Попов от гр. София. По лицата на дечицата моментално грейваше усмивка, след като получаваха своя коледен подарък от техния болничен свещенослужител.

Освен Рождественските подаръци децата получиха и по иконка на Рождество Христово с благословение от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит.

Чрез своята социална дейност Българската православна църква се доближава все повече до своето духовно паство.

Поздравяваме всички с Раждането в плът на Спасителя на целия човешки род - Господ Иисус Христос!

Текст и снимки: дякон Кирил Синев

 

 

Снимки

Коледни подаръци за децата от МБАЛ, РусеКоледни подаръци за децата от МБАЛ, РусеКоледни подаръци за децата от МБАЛ, РусеКоледни подаръци за децата от МБАЛ, РусеКоледни подаръци за децата от МБАЛ, РусеКоледни подаръци за децата от МБАЛ, РусеКоледни подаръци за децата от МБАЛ, РусеКоледни подаръци за децата от МБАЛ, Русе
« предишна новинаследваща новина »