ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество Христово в Морския храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” гр. Варна

26 декември 2010 14:59, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Рождество Христово

Тези дни са изпълнени с много очакване и радост. Очакване да се изпълни едно обещание, дадено още в зората на човечеството и радост от това, че Господ Иисус Христос – Спасителят на човешкия род се роди в плът.

В Морския храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец” в гр. Варна празникът започна, разбира се, с Божествена света Литургия, отслужена от ик. Димитър Стоев и дякон Алексей Атанасов. Храмът беше пълен с богомолци от всяка възраст. И всички те бяха поздравени от коледари, изпълняващи благопожелания за този свят храм, присъстващите и близките им, и дома им. Коледарите внесоха още рождественска радост с изпълнението на тропара на празника и прекрасни коледарски, народни песни.

Празникът продължи с детско тържество, към което отново се включиха коледарите. Децата от неделното училище бяха подготвили празнична програма, към която се присъединиха и други деца – енориаши на Морския храм. Те се забавляваха с актьорите Емилия Петкова и Галин Гинев. Получиха подаръците, оставени от Дядо Коледа на протойерей Василий Шаган – председател на църковното настоятелство и, от само себе си се разбира, почерпиха се заслужено.

Текст и снимки: Мария Стойкова

 

 

Снимки

Рождество ХристовоЧаст от богомолците в храмаЧаст от богомолците в храмаЧаст от богомолците в храмаКоледарите идватКоледарите идватДарове за коледаритеДарове за коледаритеДарове за коледаритеДарове за коледаритеПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децатаПразникът на децата"Подаръци за всички, ще има от сърце..."
« предишна новинаследваща новина »