ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Стефановден в град Асеновград

27 декември 2010 21:51, Пловдивска митрополия
Стефановден в град Асеновград

По установена вече традиция в Пловдивска епархия, в третия ден след Рождество Христово епархийският архиерей посещава гр. Асеновград – център на духовна околия, и отслужва света Литургия в храм „Св. великомъченик Георги”.

Негово Високопреосвещенство митрополит Николай и тази година, верен на традицията в епархията, установена от неговите предшественици, посети Асеновград. Владиката бе посрещнат при тържественото биене на камбаните. Той отслужи светата Литургия в съслужение с архимандрит Арсений, протойерей Добромир Костов, свещеноиконом Петко Хаджиламбрев – архиерейски наместник на Асеновградската духовна околия, иконом Стефан Господинов – председател на храма, и свещеници от града.

Службата беше украсена с прекрасните песнопения, изпълнени от митрополитския хор „Св. апостол Ерм” с диригент Георги Радев. Благочестивите християни на Асеновград се бяха стекли многолюдно в храма, оставили своите житейски грижи в първия работен ден, водени от силната вяра в Бога и от почитта към светия първомъченик и архидякон Стефан. Голямо беше и желанието им да получат благословията на своя архипастир.

След края на тържественото богослужение митрополит Николай се обърна към християните с рождественски благослов и припомни живота и подвига на първия, пострадал мъченически за Христовата вяра, архидякон Стефан. Поздрави и председателя на храма, отец Стефан, по случай именния му ден, като му пожела здраве и благословени успехи в енорийското служение. Митрополит Николай поздрави и всички именници с празника Стефановден, пожелавайки им да носят с чест и достойнство името на светия архидякон и да се сподобят с нетленния венец на вечния живот.

 

 

Снимки

Стефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град АсеновградСтефановден в град Асеновград
« предишна новинаследваща новина »