ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественско тържество на децата от Неделното училище при храм "Св. Три светители", гр. Шумен

30 декември 2010 13:50, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Рождественско тържество

Тазгодишното Рождественско тържество на децата от Неделното училище при храм "Св. Три светители", гр. Шумен, беше на 26 декември 2010 година.

След светата Литургия децата приеха св. Причастие, а следобед в 16 ч. започна самото тържество. Учителят по вероучение, г-н Доко Апостолов, беше направил от нищо нещо много вълнуващо. Казвам „от нищо“, като имам предвид финансовите невъзможности на църковното настоятелство. Казвам „нещо много вълнуващо“, като имам предвид възторжената оценка на съпреживелите тържеството.

Всъщност, както винаги нямаше и много време за подобаваща подготовка, но г-н Апостолов беше съумял да се погрижи за всичко необходимо не без помощта на родителите на децата.

Преди Празника цареше оживление и немалко вълнение. Зимно време е. Не дай Боже, някое от децата да се разболее, кой ще поеме неговата роля?! За съжаление точно така се и случи, голяма част от децата бяха болни!

Мотото на тържеството беше: КОЛЕДАТА НА МОЕТО И ТВОЕТО ДЕТСТВО!

Специален гост на детското представление беше Главиницкият епискап Йоан, викарий на митрополит Кирил.

След песничките и стихотворенията епископ Йоан раздаде и дългоочакваните подаръци на децата, след което се снима за спомен с всяко едно от тях. Те целунаха десницата му в знак на благодарност и всички изпяха многолетствие за епархийския митрополит Дядо Кирил, народа и войнството ни!

След вечернята, отслужена от отците Красимир и Васил, всички заедно посетихме Дом "Детелина". Децата от неделното училище изнесоха и там своето представление, а епископ Йоан поднесе подаръци на децата сираци. Те от своя страна му благодариха и усмивка грейна на лицата им!

СЛАВА НА НОВОРОДИЛИЯ СЕ БОГОМЛАДЕНЕЦ ЗА ВСИЧКО!

Текст и снимки: свещеник Васил Василев

 

 

Снимки

Рождественско тържествоРождественско тържествоРождественско тържествоРождественско тържество
« предишна новинаследваща новина »