ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи архиерейски богослужения в София през първите дни на новата 2011 година

03 януари 2011 13:54, Софийска митрополия
Софийската св. Митрополия

На 4 януари (вторник) от 10,00 ч. в митрополитската катедрала „Св. Неделя” ще бъде отслужен молебен от двамата викарни епископи на Софийския митрополит, в който ще вземат участие храмовото духовенство и столични свещенослужители, след което с литийно шествие ще бъде поднесен венец пред паметника на Цар Освободител на площад "Народно събрание".

На 5 януари (сряда ) – Водици, в митрополитската катедрала „Св. Неделя” ще бъдат отслужени Царски часове и св. Василиева литургия от софийските викарни епископи. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Максим ще вземе молитвено участие в св. Литургия, след което ще отслужи последованието на Великия водосвет.

На 6 януари (четвъртък) – Йордановден - в ПКСХП ”Св. Александър Невски” ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия от Стобийския епископ Наум, главен секретар на Светия Синод, и Знеполския епископ Йоан, заедно с храмовото духовенство на патриаршеската катедрала. По традиция след края на празничната Литургия епископите ще извършат на площада пред катедралата ритуала за освещаването на знамената на Българската армия.

Същия ден в митрополитската катедрала „Св. Неделя” празничната св. Литургия за Богоявление ще оглави Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, втори викарий на Софийския митрополит.

На 7 януари (петък) - Ивановден - софийските викарни епископи ще отслужат св. Литургия в храм „Св. Йоан Кръстител”, кв. "Обеля".

 

 

« предишна новинаследваща новина »