ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Една добра традиция

03 януари 2011 19:12, Ловчанска митрополия
Тържество в Дом за деца "Парашкева Нейкова" в Ловеч

През лятото децата от Дом за деца лишени от родителски грижи "Парашкева Нейкова" в Ловеч, заедно с деца от неделното училище при Ловчанска митрополия, бяха на лагер в местността Баба Стана, недалеч от Ловеч. Грижа за малките положиха г-н и г-жа Джон и Клеър Бризби, които в известен смисъл са благодетели на малкото планинско селище - с тяхна помощ е изграден и селският параклис "Св. Богородица - Живоприемни източник". На Джон Бризби, който е кралски съветник във Великобритания, е учредена годишна награда за подпомагане на най-добрите ученици от училищата в гр. Троян.

По случай настъпването на новата година английското семейство гостува на децата от Дом за деца лишени от родителски грижи "Парашкева Нейкова" и донесе лакомства и подаръци на малките, които от своя страна бяха подготвили специална програма. Скъп гост на тържеството бе и Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил, който получи подарък от директорката на дома Моника Дончева, в знак на признателност за грижите към децата през годината.

Г-н и г-жа Бризби отново отправиха покана за лагер в Баба Стана през лятото на настъпващата година.

 

 

Снимки

Тържество в Дом за деца "Парашкева Нейкова" в ЛовечТържество в Дом за деца "Парашкева Нейкова" в ЛовечТържество в Дом за деца "Парашкева Нейкова" в ЛовечТържество в Дом за деца "Парашкева Нейкова" в ЛовечТържество в Дом за деца "Парашкева Нейкова" в ЛовечТържество в Дом за деца "Парашкева Нейкова" в ЛовечТържество в Дом за деца "Парашкева Нейкова" в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »