ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посещение на Дома за стари хора в гр. Кула

05 януари 2011 14:38, Видинска митрополия
Посещение на Дом за стари хора, гр. Кула

На 5 януари се състоя посещение в Дома за стари хора в гр. Кула от Негово Високопреподобие архимандрит Поликарп и представители на Културния клуб на пенсионера - гр. Видин, г-н Иван Георгиев, както и на общинското ръководство и на пенсионерите на Видин в лицето на г-н Митко Семков.

Посещението при възрастните хора бе по повод Нова година и предстоящите празници, които така силно се почитат от целия наш народ – Йордановден и Ивановден.

Гостите на дома бяха посрещнати от г-жа Илияна Цанова, директор на Дома за стари хора в Кула, от персонала и живеещите в социалното заведение.

С празничен поздрав от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, към директора, персонала и жителите на дома се обърна архимандрит Поликарп. Той изрази радостта си от възможността заедно с членовете на видинския Клуб на пенсионера да посети дома и сподели топли чувства за радост и утеха на старите хора, обитаващи дома.

След специално подготвената музикална програма на живеещите в дома бяха раздадени подаръци и сладинки.

Архимандрит Поликарп подари на старите хора по една Книга на Новия завет с икона на Благовещението Богородично и с пожелание за много здраве, радост и мирни дни.

По време на срещата при г-жа Цанова бе изразено желанието, домът да има и свой небесен закрилник и патрон. Идеята бе възприета и бе решено домът да бъде кръстен на великия учител на Църквата св. Василий Велики, който в своя живот се явява покровител на нуждаещите се, изградил е и е поддържал за тази цел град наречен „Василиада”.

Бе определено на 30 януари, деня на св. Три светители, един от които е и св. Василий Велики, тържествено да бъде осветен и кръстен Домът за стари хора в гр. Кула.

Г-жа Цанова изрази благодарност и преклонение към братята на Раковишката св. обител „Света Троица”, които проявяват особено добро отношение към дома, свидетелстващо за грижата от страна на Църквата към възрастните хора.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Валентин Георгиев

 

 

Снимки

Посещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. КулаПосещение на Дом за стари хора, гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »