ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богоявление в престолния град Пловдив

07 януари 2011 03:57, Пловдивска митрополия
Богоявление в престолния град Пловдив

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай възглави празничната богоявленска св. Литургия в катедралния храм „Успение Богородично”. В съслужение с владиката бяха Негово Високопреподобие архимандрит Арсений, протойерей Добромир Костов, храмовото духовенство и много свещеници от други храмове. Сред множеството богомолци, присъстващи на богослужението, бяха кметът на града г-н Славчо Атанасов, районни кметове и депутати.

След литургията, в двора на храма, където вече бяха строени военни части от пловдивските поделения, по стара традиция владиката освети бойните им знамена и се обърна към присъстващите да отворят дверите на сърцата си и сетивата на душите си, за да почувстват славното и спасително Богоявление за благополучие, мир и напредък на скъпото ни Отечество и христолюбивото българско войнство.

След това митрополит Николай и кметът на града поведоха литийно шествие към Водната палата на брега на р. Марица под съпровода на духов оркестър.

Брегът и дори мостът на Панаира бяха изпълнени с народ. На специално издигната трибуна владиката извърши Велик богоявленски водосвет и хвърли кръста във водите на реката. 24-годишният студент от ПУ „Паисий Хилендарски” Стойчо Керкелов улови осветения и хвърлен за здраве кръст в надпревара с около 30 млади мъже. Митрополит Николай поздрави младежа и всички, които влязоха в ледените води на реката, за да извадят светия кръст, и им пожела благоденствие, здраве и Божие благословение.

 

 

Снимки

Богоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град Пловдив Богоявление в престолния град Пловдив Богоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град ПловдивБогоявление в престолния град Пловдив
« предишна новинаследваща новина »