ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Радост, любов, доброта и надежда - обучението по религия на учениците в Бургас

07 януари 2011 11:56, Българска Патриаршия
Брошурата на Община Бургас и Сливенска св. митрополия за обучението по религия

Днес светата ни Българска православна църква празнува деня на св. Йоан Кръстител - най-големия измежду родените от жени (срв. Мат. 11:11). Духовно голям в чистотата на живота си, в ревността си по Бога, във вярата си в Месия, в призванието си на Предтеча и Кръстител Господен. Неговият живот следва да е пример за всички нас - както споделя и преподавателката по религия в Бургас г-жа Атанасия Петрова - трябва да учим децата да подражават на светците, за да растат достойно в добродетелност и любов.

Намирайки се в Рождественско-Богоявленската радост и като сме обърнали взор към това, което ще ни донесе Новата 2011 година, ви предлагаме, скъпи читатели, да се потопите в празничната атмосфера на филма на г-н Любомир Върбанов, посветен на удовлетворението от преподаването и изучаването на предмета "Религия" в бургаските училища:

Това е повод и да си припомним, че приносът на Българската православна църква за духовно-нравственото изграждане на българските деца и за добруването на обществото ни не секва и че усилията й за въвеждане на предмета "Религия" в задължителната предучилищна и училищна подготовка продължават и, по Божия воля, ще продължат до увенчаване с успех.

Бог да благославя и през Новата 2011 година трудовете на всички, които вярно и честно продължават делото на светите Седмочисленици, без да угаждат на човеци и без да правят компромиси заради духа на времето, в което живеем!

Бог да помага на всички, които с упование в Бога отдават сили и време за приобщаване на най-малките към ценностите и истините на Православието, чрез което ги доближават до този духовен ръст, заради който св. Йоан Кръстител е наречен от Спасителя Христос "най-голям измежду родените от жени"!

Текст: Десислава Панайотова-Пулиева

 

 

« предишна новинаследваща новина »