ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на св. Дометиан - голям празник за Видинска епархия

09 януари 2011 20:36, Видинска митрополия
Видинският митрополит Дометиан

На 10 януари Църквата почита паметта на св. преподобни Дометиан, епископ Мелитински, празник, който се явява духовно тържество за Видинската епархийска църква, защото отбелязваме и именния ден на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

С тържествено архиерейско съслужение в Клисурската света обител „Свети Кирил и Методий” ще бъде отбелязан и почетен св. Дометиан, както и Видинският митрополит Дометиан - носещ името на преподобния отец.

Светата Литургия ще бъде оглавена от именника митрополит Дометиан, а в съслужение с него ще участват Величкият епископ Сионий и духовници от цялата Видинска епархия и гости на митрополита.

Видинската света митрополия, монашеството, клирът и благочестивият народ поздравяват Видинския митрополит Дометиан с деня на неговия ангел хранител и от все сърце му пожелават много здраве, радост, търпение и все така мъдро и духовно да ръководи богоспасяемата Видинска епархия по пътя към Небесното царство. Да бъде винаги, както и досега, пример за любов, търпение, благост и смирение.

На многая лета, високопреосвещени Владико!

 

 

Снимки

Видинският митрополит Дометиан
« предишна новинаследваща новина »