ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов енорийски свещеник на гр. Димово

10 януари 2011 11:57, Видинска митрополия
Нов енорийски свещеник на гр. Димово

На 9 януари, Неделя след Богоявление, в гр. Димово с благословението на Видинския митрополит Дометиан бе отслужен тържествен молебен за здраве и благополучие на благочестивото население в храм „Свети Константин и Елена”.

Граждани и гости на гр. Димово се събраха в храма, където по инициатива на Видинска света митрополия, общинския съветник от ГЕРБ - Димово, г-жа Иванела Андреева и г-н Цветан Александров - общински ръководител на ПП ГЕРБ, бе отслужен Новогодишен молебен, за здрава и благословена Нова година.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, молебена извърши Величкият епископ Сионий, викарий на митрополита.

След молитвеното последование викарният епископ представи пред гражданите на Димово новия енорийски свещеник - Негово Високопреподобие архимандрит Евтимий, свещенослужител в катедралния храм на Видин.

Преосвещеният епископ Сионий преподаде на християните архипастирското благословение на митрополит Дометиан, а от свое име благопожела на жителите в духовни сили и бодрост да пребъдват в истинност, а на новия енорийски свещеник - с мъдрост и всеотдайност да води стадото Христово към Небесното царство.

„В светостта и чистотата на храма, дано всеки преоткрие, та макар и по свой начин, вярата, надеждата и любовта”, бе пожеланието на общинския съветник от ПП ГЕРБ Димово, г-жа Иванела Андреева.

В същия ден бе избрано и църковно настоятелство.

Текст и снимки: йеромонах Максим и Десислава Димитрова

 

 

Снимки

Нов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. ДимовоНов енорийски свещеник на гр. Димово
« предишна новинаследваща новина »