ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Иподяконски пострижения в гр. Добрич

11 януари 2011 09:40, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. Митрополия

На 27 декември (Стефановден) 2010 г. Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил посети гр. Добрич и отслужи св. Божествена литургия в енорийския храм „Свeта Троица” в съслужение с Негово Високопреподобие архимандрит Гервасий - архиерейски наместник на Добричка духовна околия.

По време на богослужбата митрополит Кирил пострига в чин "иподякон" двама послушници - единия от манастира „Св. Екатерина” в с. Българево, а другия от манастира „Св. вмчца Марина” в с. Ботево, както и две момчета - енориаши при храм „Света Троица”.

В словото си митрополит Кирил честити на Негово Високоблагоговейнство иконом Стоян Стоянов - председател на храм „Света Троица”, именния ден и 30-годишнината от ръкополагането му в дяконски сан.

Той изтъкна заслугите на именника в отстояването на християнските ценности и благодари за положения от него труд в изграждането на Духовния център „Св. Петка Търновска” и на много храмове в Добричка духовна околия, последният от които „Св. Климент Охридски” бе осветен съвсем наскоро - на 23 септември 2010 година.

След службата иконом Стоян Стоянов даде скромен обяд в чест на гостите, на който получи като дар от г-жа Детелина Николова, кмет на гр. Добрич, картина от добрички художник. На тържеството присъства и областният управител на гр. Добрич г-н Желязко Желязков.

Текст: Марин Маринов

 

 

« предишна новинаследваща новина »