ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излиза от печат брой 1 на „Църковен вестник”

15 януари 2011 15:41, Българска Патриаршия
Брой 1/2011 г. на „Църковен вестник”

До броени дни излиза от печат брой 1 за 2011 г. на официоза на БПЦ "Църковен вестник". Един брой под знака на св. Василий Велики, когото честваме на 1 и на 30 януари. Вселенски отец и учител на Църквата, останал в паметта й както със забележителните си богословски трудове, така и с грижата, която проявявал към нуждаещите се.

На прага на Новата 2011 г. на заглавната първа страница публикуваме Патриаршеското новогодишно послание, в което светейшият Български патриарх Максим в обръщението си към чедата на БПЦ, в пределите на страната и извън границите й, прави ретроспекция на изтеклата, и отправя своите благопожелания и първосветителско благословение за настъпилата нова календарна година – стр. 1.

За специфичните нужди на хората с увреден слух и как БПЦ може да отговори на тях, за да участват тези наши братя и сестри по-пълноценно в богослужебния и църковен живот на Църквата, можете да прочетете в интервюто на Александра Карамихалева с Димитър Тухчиев, богослов, приел този проблем като своя лична мисия. Интервюто под заглавие „За изгубената овца, в търсенето на която намираме себе си” е допълнено с информация за две работни срещи – в Киев и в София - по този проблем. Стр. 4-5.

За методологията, трудностите и всекидневните малки победи на хората от Православния център за духовно обгрижване на наркозависими „Св. княз Боян - Енравота” във Варна, които от години са се посветили на изцерението и ресоциализацията на младежи, попаднали под зависимост от наркотични вещества е материалът „Бог дарява в пълнота”. Автор на статията е административният директор на центъра свещ. Михаил Манев - стр. 6.

На православното разбиране за жертвените приноси, техния Първообраз и духовния им смисъл, както и за някои погрешни разбирания и практики по отношение на приготвянето и раздаването на корбан, е посветена втората част на статията на Десислава Панайотова „Корбан, сиреч дар Богу” - стр. 6.

В едно интригуващо поклонническо пътуване, в търсене на малко известните за нас православни светини във Франция, и по-специално на мощите на св. Вероника, ще се впуснем с ик. Павел Гърбов. Пътуване, което ще продължим и в следващия брой. Стр. 8.

В подбора на новините от изтеклия, наситен с празници, период, сме се постарали да обхванем различни насоки от служението на Църквата и грижата за повереното й паство, както и ръкоположенията на нови нейни свещенослужители. Стр. 2-3.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цена за годишен абонамент за 2011 г. - 26 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" № 4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

По-долу прилагаме талон за абонамент на "Църковен вестник".

Текст: Александра Карамихалева, редактор на "Църковен вестник"

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »