ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благодарствено писмо до Видинския митрополит Дометиан от проф. д-р Дечко Свиленов, председател на Фондация "Приятели на България"

18 януари 2011 14:41, Видинска митрополия
Проф. д-р Дечко Свиленов

До

Негово Високопреосвещенство

Видински митрополит Дометиан

и Негово Преосвещенство

Велички епископ Сионий

Ще дръзна да си позволя да преодолея официалните человечески обръщения и ще ви назова с библейското и братско обръщение:

„Уважаеми събратя и съработници на Господнята нива,

Мир и благодат да цари във вас и Божията милост и благословение да придружават високоотговорното служение, което Бог ви е дарил да вършите за Негова слава и чест!

С вашето братолюбие и мисионерски дух вие и вашите сътрудници от Видинската митрополия спечелихте моето доверие и братска обич, което ме задължава да се обърна към вас така, както Господ Иисус Христос ни повелява (Мат. 23: 8-11). Дълбоко съм зарадван и поласкан, че вие приехте тази моя подадена ръка, за да вършим заедно делото, за което нашият Спасител ни е избрал, призвал и изпратил в света, „за да принасяме плод и плодът ни да пребъдва“ (И. 15:16). А плодът започва със сеенето на Словото Божие, което вие толкова много години вече ежедневно вършите.

Дълбоко съм благодарен за широкомащабното служение с разпространението на Словото Божие на 12 януари 2011. Чрез благословението на дядо Дометиан, перфектната организация на дядо Сионий и чудесната фотодокументация на нашия събрат архим. Поликарп, 240 души получиха този най-ценен дар – Библията. Аз се моля на Всевишния това да бъде началото на съвместното ни мисионерско служение, чрез което да се достигне този достоен за духовна сеитба северозападен край на нашата Родина.

Господ Иисус казва: „По това ще ви познаят, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си“ (И. 13:35). Тази ваша любов рефлектира по един чудесен начин всред елита на видинското съгражданство, което с голяма радост прие дареното Слово Божие. И не само това. Това служение отвори вратите, чрез които ще продължаваме да достигаме и други отговорни социални слоеве от населението и особено до младите хора в системата на образованието. А Бог дава отворени врати само на онези, „които имат малка сила, и пазят Словото Му и не са се отрекли от името Му“ (Откр. 3: 8). Мили събратя, вие сторихте и още нещо, изключително важно – вие дадохте гласност на това, което Бог стори чрез вас: чрез публикуваната на сайта на Св. Синод информация, вие давате възможност и мнозина други в България да узнаят „това жътвено време“ (Мат. 9: 37-38). Аз получавам множество телефонни обаждания от страната и чужбина, с което ме молят да им предоставя Библии. Ще бъда изключително радостен и благодарен, ако се прояви интерес и от други членове на Св. Синод на БПЦ за съвместно служение по разпространението на Библията в България. Това за мене ще бъде голяма награда и отговор на молитвате ми към Бога. Нека Бог възнагради нашия събрат отец Поликарп за богоугодното медийно служение, което му е възложено.

С готовност ще се отзова на молбата ви за дарение на повече Библии, както и християнски учебни пособия за училищата във Видин и областта. В скоро време ще организирам транспорт. А ако Бог отвори път, лично отново бих дошъл, за да участвам в съвместни служения по разпространение на Божието Слово.

„Благодаттта на Господа нашего Иисуса Христа и любовта на Бога и Отца, и общуването на Светаго Духа да бъдат с всички вас. Амин“(2 Кор. 13, 13).

С поздрав: Дечко Свиленов

 

 

Снимки

Проф. д-р Дечко Свиленов Величкият епископ Сионий и проф. д-р Дечко Свиленов
« предишна новинаследваща новина »