ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи архиерейски богослужения в София

19 януари 2011 11:40, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

На 20 януари (четвъртък) Българската православна църква чества паметта на преп. Евтимий Велики и св. Евтимий, патриарх Търновски.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим в столичния храм „Св. Седмочисленици” ще бъде отслужена празнична св. Литургия, оглавена от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит. По традиция след литургията ще се проведе литийно шествие до паметника на св. патриарх Евтимий.

Архиерейска св. Литургия ще бъде отслужена и в храм “Св. апли Петър и Павел”, кв. „Разсадника”, от Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, втори викарий на Софийския митрополит. Денят на св. Евтимий Търновски се почита в енорията като храмов празник, тъй като десният престол на храма е посветен на светия Търновски патриарх Евтимий.

На 21 януари (петък) Българската църква чества паметта на св. Максим Изповедник - небесен покровител на Негово Светейшество Българския патриарх Максим. Тогава честваме и св. мчк Неофит. По повод празника в столичната митрополитска катедрала „Св. Неделя” ще бъде отслужена божествена св. Литургия и благодарствен молебен от членовете на Св. Синод на БПЦ.

Начало на св. Литургия - 9,00 ч.

 

 

« предишна новинаследваща новина »