ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На Благовещение всеки видински ученик ще получи за благословение Библия

19 януари 2011 19:46, Видинска митрополия
На Благовещение всички видински ученици ще получат благословение – Библия

На 19 януари Видинската света митрополия получи над пет хиляди броя Библии и Християнска етика, дарение от фондация „Приятели на България” и лично от проф. д-р Дечко Свиленов, председател на фондацията. Библиите бяха доставени в светата Митрополия по молба на Величкия епископ Сионий и с благословението на Видинския митрополит Дометиан, за да бъдат раздадени на празника Благовещение на всички видински ученици, както и на учениците от съседните общини на Видин.

Денят, в който да бъде извършена тази духовна акция, чрез която да се благовести на младото поколение за Пътя, Истината и Живота – Христос, бе избран от ръководството на светата Митрополия не случайно. На Благовещение тържествено се отбелязва от видинчани денят на благата вест за раждането на Спасителя, но освен това на този ден - 25 март 1878 г. - Видин е освободен от турско робство.

Духовната грижа към подрастващото поколение от страна на ръководството на Видинска митрополия винаги е била основен приоритет. А запознаването на учениците със Свещеното Писание е една правилна стъпка към духовното извисяване на младото поколение, за насочването им по път съвършен и спасителен, към по-пълноценен живот на младите и изграждането им като истински личности.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

На Благовещение всички видински ученици ще получат благословение – БиблияНа Благовещение всички видински ученици ще получат благословение – БиблияНа Благовещение всички видински ученици ще получат благословение – БиблияНа Благовещение всички видински ученици ще получат благословение – Библия
« предишна новинаследваща новина »