ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на родилната помощ във Видин

21 януари 2011 17:35, Видинска митрополия
Денят на родилната помощ във Видин

На 21 януари, Деня на родилната помощ, в МБАЛ „Св. Петка” в гр. Видин се проведе празнично тържество по случай отбелязването на професионалния празник на служителите на акушеро-гинекологичното отделение при болницата.

Денят, известен още като Бабинден, започна с тържествено посрещане на гостите за празника пред МБАЛ „Св. Петка” с хоро, под прекрасните изпълнения на Градския духов оркестър на Видин.

Празникът бе открит от д-р Любенов, временно изпълняващ длъжността завеждащ АГО при болницата. Той предостави думата на гостите: г-н Борислав Ванков, зам.-кмет на Видин, г-н Владимир Вълчев, директор на РЗОК Видин, д-р Вилхелм Елисеев, директор на РЦЗ Видин, Иванина Ценкова, ПР на народните представители от ПП ГЕРБ – Видин, представители на М ГЕРБ, както и на директора на МБАЛ „Св. Петка”, Видин.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, представител от името на Видинска света митрополия бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, който извърши чина на водоосвещението, благослови празнуващите и им пожела мъдрост и сили, та достойно да изпълняват своята благородна мисия.

Архимандрит Поликарп подари на д-р Любенов Библия и пожела тя да бъде поставена на видно място в отделението и всеки, които има нужда и почувства потребност да чете от нея, а Бог, Който знае всичко, ще даде прочетеното да бъде за полза и спасение.

Всички гости и празнуващият екип от акушеро-гинекологичното отделение бяха поръсени за здраве и благословение.

След водосвета празнична програма бе изнесена от деца, възпитаници на СОУ „Свети Кирил и Методий”.

По информация на акушеро-гинекологичното отделение през 2010 г. във Видин са родени 598 деца, 291 от които момичета и 307 момчета. В сравнение с 2009 г., през 2010-та са се родили с 42 деца по-малко.

Най-младата майка през 2010 г. е на 14 години, а най-възрастната е на 42 години.

От 01.01.2011 г. до този момент във Видин са родени 20 бебета.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Георги Георгиев и Валентин Младенов

 

 

Снимки

Денят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във ВидинДенят на родилната помощ във Видин
« предишна новинаследваща новина »