ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Решения на Св. Синод от 20 януари 2011 г.

21 януари 2011 22:34, Българска Патриаршия

На второто си януарско заседание Светият Синод на Българската православна църква взе следните решения:

Определя Велички епископ Сионий да оглави св. божествена Литургия на 30 януари 2011 г. - Св. Три светители, която ще бъде отслужена в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

+++

Във връзка с разпоредбите на Устава на БПЦ, от м. февруари 2011 г. мандатът на Намаления състав на Св. Синод се променя на 6 месеца. В новия Намален състав влизат високопреосвещените митрополити: Великотърновски Григорий, Русенски Неофит, Неврокопски Натанаил, Плевенски Игнатий. Поради отдалечеността на техните епархии митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф и Западно- и Средноевропейският митрополит Симеон няма да се възползват от правото си за ротационно включване в Намаления състав на Св. Синод.

+++

По повод 40 години от кончината на приснопаметния Български патриарх Кирил, на 24 февруари 2011 г. ще бъде проведена научна конференция в Аулата на Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

+++

По повод 40 години от кончината на приснопаметния Български патриарх Кирил, на 27 февруари 2011 г. в ПКСХП "Св. Алексанъдр Невски" ще бъде отслужена заупокойна св. Литургия от страна на Негово Светейшество Българския патриарх Максим и архиереите на Българската православна църква.

+++

Следващите заседания на Св. Синод ще бъдат на 25 и 26 февруари 2011 г.

 

 

« предишна новинаследваща новина »