ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинската света митрополия

25 януари 2011 19:24, Видинска митрополия
Посланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополия

На 25 януари посланикът на Кралство Норвегия – Нейно превъзходителство г-жа Тове Скарстейн, посети град Видин. Визитата се осъществи по покана на областния управител на Видин, г-н Пламен Стефанов.

По време на първото си посещение в старопрестолния град г-жа Скарстейн разгледа исторически и културни забележителности и обсъди с представители на регионалната и местната власт възможностите за сътрудничество за опазването и популяризирането на многовековното културно наследство на Видинския регион.

Върху тази тема бе акцентиран и разговорът между Нейно превъзходителство и областния управител на Видин в заседателната зала на областната администрация.

На срещата присъстваха г-жа Елка Георгиева и г-н Любомир Низамов, зам.-областни управители на Видин, кметът на община Видин г-н Румен Видов, архитекти, проектанти и научни консултанти, работещи по проекти в сферата на културата.

Следобед домакините и г-жа Скарстейн бяха гости на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, където достойно бяха посрещнати в сградата на светата Митрополия. Видинският митрополит Дометиан в своето обръщение към Нейно превъзходителство изтъкна радостта си от тази висока среща и подчерта, че това за Видин и региона е една чест и уважение, а и знак за оценяне на културния, духовния и социален ресурс, който свидетелства и благоприятства взаимни контакти и приятелство.

Митрополит Дометиан като домакин и архипастир поднесе подарък на г-жа Скарстейн, икона с образа на Пресвета Богородица, книгата "Летописи на Българската православна църква", както и червено вино, символ на Видин и региона.

От своя страна г-жа Тове Скарстейн благодари за топлото посрещане и милите думи и каза, че занапред тя ще бъде приятел на Видин и светата митрополия и ще съдейства всячески за благото и просперитета на този край.

Тя също поднесе подарък на Негово Високопреосвещенство и още веднъж изказа благодарността си от запознанството и приятелството си с него.

След посещението си във Видинска света митрополия Нейно превъзходителство посети Синагогата на Видин, както и символа на Видин - крепостта „Баба Вида”.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Посланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополияПосланикът на Кралство Норвегия посети Видин и Видинска света митрополия
« предишна новинаследваща новина »