ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посещение в Общинския съвет на гр. Кула

27 януари 2011 23:23, Видинска митрополия
Посещение в Общинския съвет на гр. Кула

На 27 януари с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе направено духовно посещение в гр. Кула от архимандрит Поликарп и йеромонах Самуил.

Духовниците посетиха Дома за стари хора в гр. Кула, където бяха предоставени хранителни продукти и извършени уточнения по организацията за освещаването на дома и наименуването му на великия кападокийски светител Василий, което ще се състои на 30 януари в деня на светите Три светители.

След това духовниците и директорката на дома г-жа Илияна Цанова посетиха сградата на Община Кула, където се проведе заседание на Общинския съвет и бе гласувано от съветниците Домът за стари хора да бъде наименуван „Св. Василий Велики”.

Бе дадена думата и на архимандрит Поликарп, който от името на митрополит Дометиан поздрави председателя на общинския съвет, кмета на гр. Кула и общинските заседатели и им изказа благодарност за всичко онова, което са правили, правят и ще продължат да правят за полза на митрополията, манастирите, храмовете, както и на мирното население на общината.

От името на светата митрополия и на проф. д-р Дечко Свиленов, председател на фондация „Приятели на България”, отец Поликарп подари на общинските съветници по една Библия, с пожеланието да я имат за благословение и духовна радост и утеха.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Валентин Младенов

 

 

Снимки

Посещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. КулаПосещение в Общинския съвет на гр. Кула
« предишна новинаследваща новина »