ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия за Сретение Господне в храма на Божията Премъдрост в София

02 февруари 2011 21:18, Софийска митрополия
Стобийски еп. Наум

В ранната утрин на 2 февруари, когато честваме един от големите Господски празници – Сретение Господне, духовенството и миряните при старинния столичен храм „Св. София” посрещнаха Негово Преосвещенство Стобийски еп. Наум, главен секретар на Светия Синод. Преосвещеният епископ оглави празничната св. Литургия, в която взеха участие ик. Ангел Ангелов, председател на храма, и ик. Стефан Пешев, чреден свещеник, както и доц. дякон Стоян Чиликов.

Проповед за честваното днес събитие от Свещената история - посрещането на Младенеца Христос на 40-ия ден след Рождеството Му от праведника Симеон Богоприимец, един от 70-те преводачи на Свещеното Писание, на когото Бог обещал да не умре преди да види с очите си обещания Спасител на света – произнесе ик. Стефан Пешев.

В края на богослужбата епископ Наум благослови богомолците, като благопожела всеки да отвори дверите на душата си и да приеме Бога в сърцето си според мярата на своята вяра и напредък в подвига на спасението.

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия в храма на Божията Премъдрост в СофияИк. Стефан ПешевДоц. дякон Стоян ЧиликовХрамовият иподякон Йоан-Петър
« предишна новинаследваща новина »