ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втората годишнина от интронизацията на Руския патриарх Кирил

04 февруари 2011 23:36, Българска Патриаршия
Втората годишнина от интронизацията на Руския патриарх Кирил

На 1 февруари 2011 г. Руската православна църква отпразнува втората годишнина от интронизацията на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил.

Сутринта в най-големия руски храм в Москва – патриаршеската катедрала “Христос Спасител”, бе отслужена светата Литургия. Тя бе оглавена лично от руския първойерарх. На патриарх Кирил съслужиха членове на Светия Синод на РПЦ, представители на Поместните православни църкви, наместници на ставропигиалните манастири, председатели на синодните отдели в свещенически сан и духовенство. Повече от 100 архиереи участваха в съслужението.

Сред тях бяха и двамата делегирани български архиереи – Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил и Негово Преосвещенство Проватски епископ Игнатий, предстоятел на Българското подворие в Москва.

Текст и снимки: Таня Вълчанова

 

 

Снимки

Втората годишнина от интронизацията на Руския патриарх КирилАрхиереитеАрхиереите и официалните лицаМитрополит Гавриил и епископ Игнатий сред архиереите по време на тържествената ЛитургияВтората годишнина от интронизацията на Руския патриарх КирилВтората годишнина от интронизацията на Руския патриарх КирилПредставители на Поместните православни църквиНегово Светейшество Московският и на цяла Русия патриарх КирилМитрополит Гавриил по време на св. ЛитургияСъборна пълнотаВ очакване на патриарх КирилПатриархът приема поздравленияПричастяване на богомолния народХрам "Христос Спасител", МоскваХрам "Христос Спасител", МоскваХрам "Христос Спасител", Москва
« предишна новинаследваща новина »