ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 2 на "Църковен вестник"

25 януари 2011 10:28, Българска Патриаршия
Брой 15/2011 на "Църковен вестник"

Тема на броя: Сретение Господне

Подобно на св. Симеон Богоприимец вярващият човек цял живот се подготвя за своята сетна среща с Бога. И тя за него не е неочаквана, а е отхранвана чрез укрепване на християнската надежда и придобиване на радост в Господа.

Именният ден на Българския патриарх Максим стана повод за истинска радост и тържество на съборността в родната ни Църква. За събитието четете на стр. 1-3.

Началото на срещата с Господа се поставя в семейството. На това е посветен материалът на клиничния психолог прот. Джордж Морели „Детето с духовен живот е щастливо дете” – стр. 4-5.

Християнската радост се постига чрез засилване на личното ни познанство с Господа и Неговите светии. На въпросите как да си възвърнем радостта и кой е нейният източник, ни отговаря прот. Валентин Уляхин със статията „Изгубената радост, или защо е трудно в Църквата” и Нина Комарова с историята на чудотворната икона „Пресвета Богородица – Всех скорбящих радост”, сега публикувана за първи път – стр. 5-6.

Въвеждането на предмета „Религия” като основен вълнува цялата българска общественост. За нуждата от него и разликите в концепцията на Св. Синод и тази на Обществения съвет е дискусията „За вярата, предадена ни веднъж завинаги” – стр. 6.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цена за годишен абонамент за 2011 г. - 26 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" № 4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

По-долу прилагаме талон за абонамент на "Църковен вестник".

 

 

Снимки

ТАЛОН ЗА АБОНАМЕНТ
« предишна новинаследваща новина »