ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излeзe от печат брой 3 на "Църковен вестник"

10 февруари 2011 13:47, Българска Патриаршия
Брой 3/2011 на "Църковен вестник"

Талантите – Божиите дарования и благословения, които човек трябва да развива за слава Божия, за полза на ближните и за спасение на душата си – това е темата, която избрахме за настоящия брой 3 на „Църковен вестник”.

Преди броени дни по решение на Светия Синод бяха наградени с църковни отличия трима дългогодишни преподаватели в Богословския факултет при СУ, които не са заровили дадените им от Бога таланти, а са ги развили и са предали своите познания и любов към Бога на мнозина, преминали през скамейките на богословските школи у нас – стр. 1-3.

Какво са талантите? В днешно време, когато общественото внимание е насочено към изкуствено създадени от шоу-индустрията звезди, вместо към истински надарени и усърдни в развиването на своите таланти хора, а най-ценните Божии дарования не се радват на подобаваща почит, припомняме православното разбиране за талантите и как човек трябва да се отнася към тях. Темата е развита в следните материали:

„Божествените пламъчета на дарованията” - стр. 1-4;

„Талантите – служение на любовта” – стр. 4-5;

„За изкуството като отговорност” – стр. 4-5.

Пак във връзка с темата за талантите ще ви срещнем и с няколко човека с различно служение, които водени от християнското си разбиране, се стремят да не пилеят своите дарби и разсъждават за преумножените и за заровените и неосъществени таланти и възможности. За тях четете в:

„Да сеем семената на вярата” – стр. 6;

„Най-ценното достояние” – стр. 7;

„Иконописта е призвание, дарба, мисия” – стр. 8.

Броят се допълва с кратко житие на св. Фотий, патриарх Константинополски, и откъс от иначе обширното послание, в което той разяснява истините на вярата на новопокръстения български цар Борис I-Михаил - стр. 1-5.

Вестникът се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цена за годишен абонамент за 2011 г. - 26 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" № 4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

По-долу прилагаме талон за абонамент на "Църковен вестник".

Текст: Александра Карамихалева, редактор на "Църковен вестник"

 

 

Снимки

ТАЛОН ЗА АБОНАМЕНТ
« предишна новинаследваща новина »