ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Почина дългогодишният служител на Сливенска митрополия Стоян Ралев Гарджев

10 февруари 2011 15:46, Сливенска митрополия
Сливенска св. Митрополия

СКРЪБНА ВЕСТ

Сливенска митрополия известява на клира и православните християни в Сливенска епархия, че на 10 февруари 2011 г. след кратко боледуване се престави в Господа дългогодишният служител на Сливенска митрополия СТОЯН РАЛЕВ ГАРДЖЕВ на 66 години.

Стоян Ралев Гарджев е роден на 10 февруари 1945 г. в с. Росеново, община Средец, Бургаска област. Завършил е Софийската духовна семинария през 1966 г. и Духовната академия през 1972 година. На 1 октомври 1972 г. е назначен на работа в Сливенска митрополия, отначало като завеждащ архива и последователно заема длъжностите: касиер, счетоводител, ръководител на производствени дейности, главен счетоводител и финансов ревизор.

Стоян Гарджев имаше голяма вяра в Бога и бе безупречен църковен служител. С похвално усърдие и търпение изпълняваше своите служебни задължения и по всяко време бе в помощ на енорийските свещеници и на църковните настоятелства в тяхната административна и финансова дейност. Беше ревностен църковник, като не пропускаше ден да не посети храм „Св. София” в Сливен, където беше църковен певец. Със своята дейност той ще остави светла диря в живота на Сливенската епархийска църква, която загуби свой предан и ревностен служител.

Бог да упокои душата му в селенията на праведните, а на семейството му да даде утеха!

БОГ ДА ГО ПРОСТИ! ВЕЧНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА МУ!

Поклонението пред тялото на Стоян Гарджев ще бъде на 11 февруари 2011 г. от 10 ч. в храм ”Св. София” в гр. Сливен, а опелото ще бъде отслужено от 14 ч. от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий и свещеници от Сливенска епархия.

 

 

« предишна новинаследваща новина »