ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Заседания на Областния консултативен съвет по туризъм на Видин

10 февруари 2011 19:30, Видинска митрополия
Заседания на Областния консултативен съвет по туризъм на Видин

На 10 февруари в заседателната зала на областната администрация на Видин се проведе поредното заседание на Областния консултативен съвет по туризъм.

Срещата бе открита и ръководена от г-н Любомир Низамов, зам.-областен директор на Видин.

На заседанието присъстваха Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, архимандрит Поликарп и йеромонах Исаак.

Заседанието на Областния консултативен съвет протече със следния дневен ред:

Доклад на г-н Евтим Стефанов, директор на АРРБЦ и членове на съвета за участие в международна туристическа борса – Ваканция Експо 17-19. Февруари 2011 г.;

Връчване на грамоти за принос в развитието на туризма в област Видин за 2010 г.;

Презентиране на Проект „Дунавски вело маршрут” на Агенцията за регионално развитие и бизнес център Видин.

На срещата Община Видин получи грамота за принос в развитието на туризма в област Видин за 2010 г., а отличието бе връчено от зам.-областния управител Любомир Низамов по време на днешното заседание на Областния консултативен съвет по туризъм.

Миналата година община Видин разработи и спечели уникалния по рода си за страната проект „Видинска крепостна система „Калето” на стойност 5 милиона лева, чиято основна цел е именно развитието и популяризирането на туристическите атракции във Видин.

Видинската света митрополия е активна страна по тези проекти и всячески си сътрудничи с държавните, общинските и обществени институции, чрез които прави постъпки за популяризиране и опазване на своите обекти, безценно съкровище и отворена книга и глас на проповед към човечеството.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Деси Василева

 

 

Снимки

Заседания на Областния консултативен съвет по туризъм на ВидинЗаседания на Областния консултативен съвет по туризъм на ВидинЗаседания на Областния консултативен съвет по туризъм на Видин
« предишна новинаследваща новина »