ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовна беседа с ученици в гр. Брегово

11 февруари 2011 21:11, Видинска митрополия
Духовна беседа с ученици в гр. Брегово

На 11 февруари в компютърната зала на училище „Свети Кирил и Методий” в Брегово се проведе духовна беседа с ученици - членове на сформирания преди година Патриотичен клуб „Тимок”.

Беседата бе по инициатива на директорката на училището г-жа Илияна Кръстева и училищното ръководство и бе проведена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, при присъствието и на архимандрит Поликарп и йеромонах Исаак.

Темата на беседата бе „Евангелската притча за сеяча”, като чрез запознаването на младежите с Евангелието и спасителните му послания се цели те да бъдат истински християни, да вярват в Бога и да спазват Неговите заповеди.

По време на духовната среща ученици направиха презентация на китайска поговорка за двете делви, поучителна за младите и подтикваща ги да бъдат винаги в полза на своя ближен. Беше прочетено и есе на един от членовете на клуба, посветено на вярата, надеждата и любовта, подготвено върху думите на нашия Господ Иисус Христос и светите апостоли.

В своята беседа за сеяча епископ Сионий призова учениците да създават в сърцата си благоприятна почва, за да може всичко онова, което ще чуят и научат за вярата да може да намери добро място в тях и да даде изобилни плодове, които ще бъдат полезни както за тях, така и за хората около тях. Плодове на вярата, надеждата и любовта – ценности, които ще предадат и на идните поколения.

Епископ Сионий призова учители и ученици да вярват истински в Бога, да Го обичат и да бъдат винаги с Него, и ги увери, че и Бог ще е с тях и няма да ги остави.

Накрая всички заедно произнесоха Господнята молитва „Отче наш”.

Духовната беседа приключи с пожелание духовниците и учениците отново да се събират и да се насърчават взаимно във вярата, надеждата и любовта.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Духовна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. БреговоДуховна беседа с ученици в гр. Брегово
« предишна новинаследваща новина »