ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Неделята на Митаря и Фарисея във Видин

13 февруари 2011 16:49, Видинска митрополия
Неделята на Митаря и Фарисея във Видин

На 13 февруари в Неделя 16 след Неделя подир Въздвижение - на Митаря и Фарисея, началото на Постния триод, във видинската старинна църква „Св. Пантелеймон”, намираща се в комплекса на светата Митрополия, и в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” тържествено бяха извършени архиерейски богослужения.

В старинния храм светата Литургия бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в съслужение с йеромонах Исаак, архиерейски наместник на гр. Лом, йеромонах Максим и протойерей Владимир Петров.

Проповед за неделния ден с благословението на митрополита произнесе йеромонах Исаак.

След светата служба митрополит Дометиан благослови вярващите и отправи своето архипастирско слово, като им припомни за молитвата, покаянието и смирението, така жизненоважни за правилното духовно израстване на християнина.

В катедралния храм светата Литургия бе отслужена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, в съслужение с архимандрит Поликарп, председател на храма, архимандрит Евтимий и свещеник Петър Христов.

След края на светата Литургия проповед за Митаря и Фарисея произнесе епископ Сионий, който припомни какво трябва да е истинското ни отношение към Бога и към нашия ближен.

Със съдействието на благочестиви християни от Видин след светата Евхаристия на вярващите бе раздадена празнична гозба за здраве и духовна радост.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Неделята на Митаря и Фарисея във ВидинНеделята на Митаря и Фарисея във ВидинНеделята на Митаря и Фарисея във ВидинНеделята на Митаря и Фарисея във ВидинНеделята на Митаря и Фарисея във ВидинНеделята на Митаря и Фарисея във ВидинНеделята на Митаря и Фарисея във ВидинНеделята на Митаря и Фарисея във ВидинНеделята на Митаря и Фарисея във Видин
« предишна новинаследваща новина »