ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Стари хора от дома в Кула приеха свето Причастие

13 февруари 2011 16:53, Видинска митрополия
Стари хора от дома в Кула приеха свето Причастие

На 13 февруари в Неделята на Митаря и Фарисея стари хора от Дом за стари хора „Св. Василий Велики” в гр. Кула приеха светите Тайни Христови.

По инициатива на духовници от Видинска света митрополия и желанието на старите хора от дома, лежащоболни жени бяха причастени с Тялото и Кръвта Христови.

С определеното за такива случаи молитвословие благочестивите християнки бяха причастени от архимандрит Поликарп, който с благословението на Видинския митрополит Дометиан е натоварен с отговорността за дома.

В първото по рода си духовно събитие в дома взеха участие йеромонах Максим, г-жа Илияна Цанова, директорка на дома, както и жени от помощния персонал към социалното заведение.

С особена радост и благоговение светите Тайни бяха приети от вярващите християнки, които сияеха от радост и останаха с мир в нашия Господ.

Това събитие бе сериозна крачка към единение на старите хора с Бога, а и нагледен пример за останалите, живеещи в дома за истински духовен живот и приятелство с Бог и Неговите служители.

При своето посещение отците проведоха приятелски разговор с населниците на дома и те разбраха, че подготовката и приемането на светото Причастие е за здраве, спасение, облекчение и най-вече за вечен живот.

Поради липса на духовен контакт със страдащите населници на дома, появата на свещеник, а особено и на светото Причастие всява страх и притеснение, поради свързването на свещеника и причастяването на старите хора със смъртта.

Идеята на тези посещения е да бъде променена неправилната нагласа и да се види желанието на Църквата да бъде с изоставените хора, че мисли за тях и желае да бъдат изпълнени с Божията радост и упование.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: йеромонах Максим

 

 

Снимки

Стари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето ПричастиеСтари хора от дома в Кула приеха свето Причастие
« предишна новинаследваща новина »