ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поетична вечер "Да поговорим за любов"

13 февруари 2011 20:43, Видинска митрополия
Поетична вечер "Да поговорим за любов"

На 13 февруари по инициатива на МГЕРБ-Видин се проведе Поетична вечер „Да поговорим за любов”.

Вечерта бе организирана във видинския р-т „Випом”, където присъстваха видинските народни представители от ПП ГЕРБ, г-жа Любомила Станиславова и г-н Владимир Тошев, г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на Видин, г-жа Иванела Андреева, главен секретар на Община Видин, както и много общински кметове, представители на държавната и общинската власт, а също така и много изявени личности от средите на културата, медиите и обществени институции.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан поетичната вечер бе уважена и от архимандрит Поликарп и архимандрит Евтимий.

Срещата започна с приветствено слово от г-жа Станиславова, която е и председател на областната организация на МГЕРБ – Видин.

Архимандрит Поликарп даде поетичното начало и насока на вечерта с думите на св. ап. Павел от посланието до Коринтяни за любовта или както са известни - Химна на любовта.

В своето приветствие архимандрит Поликарп цитира думите на Господ Иисус Христос, че първата и основна заповед е тази: "Нова заповед ви давам, да любите един другиго; както ви възлюбих, да любите и вие един другиго" (Йоан. 13:34).

Това беше и пожеланието на духовниците тази вечер - отбелязването деня на св. Валентин да бъде празник, който да обкичи сърцата и душите на всички с духовна любов, която е съвършената, чистата и истинската - водеща човека към Бога.

Вечерта протече с много елегантност, сериозност и духовна красота, която потвърди наистина, че одухотворяването на нашето общество настъпва в полза на истинското благочестие.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"Поетична вечер "Да поговорим за любов"
« предишна новинаследваща новина »