ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”

14 февруари 2011 21:36, Видинска митрополия
ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”

На 14 февруари в залата на Симфониета-Видин се проведе ХІІІ издание на традиционния концерт–конкурс „Песен на Свети Валентин”.

Тържеството бе организирано от Община Видин и Сдружение „Отворена младеж”.

В конкурса участваха индивидуални изпълнители и групи със свои авторски песни.

На сцената на Симфониета-Видин се представиха ученици от местни училища и други талантливи видинчани.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан на ХІІІ издание на „Песен на свети Валентин” гост бе архимандрит Евтимий, който поздрави организаторите на тържеството, както и младежите, взели участие в празничния концерт.

Архимандрит Евтимий в своите разговори с организаторите и с младежи изрази посланието на Видинския митрополит към младежите на Видин за днешния ден, честван като Ден на влюбените, което е: да търсят преди всичко Божията любов и да се стремят да постигат и да даряват любовта такава, каквато Евангелието ни я разкрива. Да украсяват сърцата си с вяра, надежда и любов, та окрилени с божествена светлина, да вървят по пътя на достойното си съществуване като достойни чеда на Майка България.

Журито, в състав: председател Борислав Ванков – зам.-кмет на община Видин, Стефа Йовчева – преподавател по музика в една от местните гимназии, и Славена Петрова от отдел „Култура” към Община Видин, определи по достойнство като най-добро изпълнението на Лора и Агнел, ученици от Английската езикова гимназия, чийто дует бе класиран на първо място в 13-ото издание на традиционния концерт-конкурс „Песен на Свети Валентин".

След концерта–конкурс първенците и участниците бяха поздравени и наградени от г-н Борислав Ванков, зам.-кмет на Видин.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”ХІІІ издание на „Песен на Свети Валентин”
« предишна новинаследваща новина »