ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Трифоновден в с. Арчар

15 февруари 2011 20:46, Видинска митрополия
Трифоновден в с. Арчар

На 14 февруари Видинският митрополит Дометиан посети с. Арчар, където по покана на местни благочестиви християни извърши водоосвещение и зарязване на лозовите насаждения на нивята на г-н Цветан Славчев.

На традиционното за Трифоновден зарязване и благословение на лозите присъстваха йеромонах Исаак, архиерейски наместник на гр. Лом, архимандрит Борис, игумен на Добридолския манастир „Света Троица”, представители от Фонд "Земеделие", Гранична полиция от гр. Видин и гр. Лом, подполк. Владимир Димитров, директор на Гранична полиция на гр. Лом, и г-н Валентин Ванков от гр. Видин.

След водоосвещението митрополит Дометиан направи обръщение към събралите се християни, като ги поздрави с празника и им пожела Божието благословение по молитвите на св. Трифон да бъде върху тях и върху техните трудове, които да бъдат преди всичко отображение на техния духовен живот.

Преди да начене своя благодатен път до с. Арчар, митрополит Дометиан направи молитва за благословение на лозята и в двора на светата Видинска митрополия.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Юлия Викторова

 

 

Снимки

Трифоновден в с. АрчарТрифоновден в с. АрчарТрифоновден в с. АрчарТрифоновден в с. АрчарТрифоновден в с. АрчарТрифоновден в с. АрчарТрифоновден в с. Арчар
« предишна новинаследваща новина »