ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Браницкият епископ Григорий бе изпратен от Негово Светейшество за Троянския манастир

18 февруари 2011 22:45, Софийска митрополия
 Браницкият епископ Григорий бе изпратен от Негово Светейшество  за Троянския манастир

Дни преди да бъде въдворен в Троянската св. обител, Браницкият еп. Григорий се раздели с Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, чийто втори викарий бе до назначаването му за игумен на ставропигиалния манастир, с викария на Софийския митрополит - Знеполски еп. Йоан, и със служителите при Софийската света митрополия.

На мило тържество в митрополитската приемна Негово Светейшество благодари на Браницкия еп. Григорий за доброто му служение в Софийска митрополия, първо като протосингел, а след това и като втори викарен епископ и му подари луксозно издание на Библията на Синодално издателство, за да му бъде Словото Божие духовна подкрепа и опора в радостните и тъжните моменти в предстоящото му отговорно служение като игумен на Троянската св. обител.

Епископ Григорий от своя страна благодари на Бога и на Негово Светейшество за мъдрото ръководство и наставление през годините на общо служение, за добрите дни в Софийска епархия, както и за братската подкрепа и насърчение на еп. Йоан. Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан също благодари на своя събрат за доброто сътрудничество, за неговата отзивчивост, братско съгласие и духовно подпомагане в трудните моменти.

На добър час, преосвещени владико Григорие!

 

 

Снимки

 Браницкият епископ Григорий бе изпратен от Негово Светейшество  за Троянския манастир
« предишна новинаследваща новина »