ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

138 години от обесването на йеродякон Игнатий

21 февруари 2011 09:37, Видинска митрополия
138 години от обесването на йеродякон Игнатий

В старопрестолния град Видин денят на обесването на йеродякон Игнатий бе паметно отбелязан от духовенството, обществеността и народа.

В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан панихидата отслужи Величкият епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит, в съслужение с йеромонах Исаак и йеромонах Максим.

За да почетат с молитва Апостола на свободата - йеродякон Игнатий, в храма на панихидата присъстваха инж. Румен Видов, кмет на Община-Видин, г-жа Иванела Андреева, главен секретар на Община-Видин, заместник-кметове, представители на община Видин, областната администрация, политически партии, институции, ученици, деца от детски градини, граждани и граждански организации

След изпяването на заупокойното „Вечная памят” епископ Сионий произнесе слово, в което подчерта саможертвата на Васил Левски.

От катедралния храм духовенството и обществеността в литийно шествие се отправиха към паметника на Васил Левски, където се извърши поклонение и бяха поднесени венци и цветя.

Пред паметника кметът Румен Видов прочете слово към гражданите на Видин, в което прослави делото на Левски.

По традиция г-н Видов награди с грамоти шестимата най-добре представили се ученици на традиционното състезание „Лъвски скок”.

Победител тази година е Еди Бориславов от Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I” със скок 2,78 метра. Той получи грамота и купата за 2011 година.

Пред паметника на Апостола деца от Детска градина „Васил Левски” изпълниха празнична музикална програма.

Поклонението завърши с традиционния траурен химн, изпълнен от градския духов оркестър на Видин, и поднасяне на венци и цветя пред паметника.

Текст: йеромонах Максим
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий138 години от обесването на йеродякон Игнатий
« предишна новинаследваща новина »