ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Въдворяване на новия архиерейски наместник на гр. Лом

21 февруари 2011 09:55, Видинска митрополия
Въдворяване в гр. Лом

На 20 февруари, Неделя на Блудния син, в катедралния храм „Успение Богородично”, гр. Лом, бе извършена тържествена архиерейска света Литургия.

Божествената св. Литургия бе оглавена от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. В съслужение участваха Величкият епископ Сионий, архимандрит Антим, протосингел на Видинския митрополит, йеромонах Исаак, новият архиерейски наместник на гр. Лом и Ломска духовна околия, йеромонах Максим, братя на Бдинската света обител, йеромонах Михаил, председател на храм „Св. Николай-стари”, гр. Лом, протойерей Георги Шопов, досегашен архиерейски наместник на гр. Лом и Ломска духовна околия, протойерей Цветан Антов, енорийски свещеник при катедралния храм „Успение Богородично”, гр. Лом, както и свещеник Николай Павлов, председател на храм „Св. Николай-нови”, гр. Лом.

Слово за празника произнесе Слави Спасов, студент в БФ „Св. Климент Охридски” на СУ, който изпълни и молитвените песнопения по време на светата Литургия.

Молитвено участие взе и Негово Високопреподобие архимандрит Борис, игумен на Добридолската света обител „Св. Троица”.

За неделната богослужба в храма молитвено бяха и г-жа Пенка Пенкова, кмет на гр. Лом, видни общественици, църковни настоятели и представители на институции.

След края на тържествената архиерейска света Литургия митрополит Дометиан представи пред благочестивите миряни и обществеността на Лом новия архиерейски наместник на града - Негово Всепреподобие йеромонах Исаак, както и йеромонах Максим - новия председател на църковното настоятелство при храм „Св. Николай-стари” в гр. Лом.

В своето обръщение към всепреподобните отци Видинският митрополит им пожела достойно служение на Божията нива, а към миряните отправи своя благослов и благопожелания.

От своя страна новоназначеният архиерейски наместник на Лом, йеромонах Исаак, изказа искрени благодарности на митрополита и неговия викарий за даденото му послушание, като обеща, че ще се труди за полза на светата Православна църква.

След въдворяването на новите свещенослужители на гр. Лом църковните настоятели при катедралния храм „Успение Богородично” се бяха погрижили за празничен обяд.

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

Снимки

Въдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. ЛомВъдворяване в гр. Лом
« предишна новинаследваща новина »