ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ученическо посещение в ломския храм „Св. Николай-стари”

22 февруари 2011 13:28, Видинска митрополия
Ученическо посещение в ломския храм „Св. Николай-стари”

На 21 февруари енорийският храм „Св. Николай-стари”, кв. "Боруна", гр. Лом, бе посетен от две групи ученици от пети и шести клас на 1-во ОУ „Никола Първанов”, гр. Лом, по покана на председателя на храма.

Учениците бяха посрещнати от председателя йеромонах Максим, който им разказа историята на храма, както и за първите стъпки при влизане в храма, за духовния живот и за Господнята молитва „Отче наш”.

След беседването с децата, йеромонах Максим им подари по една иконка на св. Йоан Кръстител, като им пожела винаги да бъдат усмихнати, с радост да приемат житейските предизвикателства, да имат послушание към родители и учители и най-вече да вървят по пътя към Бога, Който е изворът на всяко познание, мъдрост и спасение.

На тръгване от храма учителите и учениците изказаха своята благодарност от посрещането в Божия дом на йеромонах Максим и му дадоха дума, че това посещение няма да бъде последно, а ще е една стъпка към сближаване на училището с храма, както и на учениците с духовенството.

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

Снимки

Ученическо посещение в ломския храм „Св. Николай-стари”Ученическо посещение в ломския храм „Св. Николай-стари”Ученическо посещение в ломския храм „Св. Николай-стари”Ученическо посещение в ломския храм „Св. Николай-стари”Ученическо посещение в ломския храм „Св. Николай-стари”
« предишна новинаследваща новина »