ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествена конференция в Пловдив в чест на приснопаметния Български патриарх Кирил

01 март 2011 14:30, Българска Патриаршия
Плакат за тържествата в Пловдив, посветени на Патриарх Кирил

Пловдивска света Митрополия се готви за тържественото честване на 110 години от рождението и 40 години от блажената кончина на приснопаметния Български патриарх Кирил, преди - Пловдивски митрополит.

По инициатива на Негово Високопреосвещенство нинездравстващия Пловдивски митрополит Николай тържествата са разпределени в два дни, в които е заложена богата и вълнуваща програма, посветена на неговия виден предшественик - духовника, архипастира, учения, писателя и общественика Патриарх Кирил.

На 4 март т.г. в 9,30 ч. в Драматичния театър - Пловдив митрополит Николай ще открие конференция, посветена на живота и делото на Патриарх Кирил.

В 12,00 ч. на 4 март в Цар-Симеоновата градина ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще се открие бюст-паметник на Патриарх Кирил.

Отново на 4 март в 18,00 ч. в Градската художествена галерия – Пловдив, ул. „Княз Александър І” № 15, ще бъде открита изложба с архивни материали за неговия живот и дело.

Нека всички бъдем духовно съпричастни на тези тържествени събития, като се поучим от примера и отдадем почит на всецяло отдадените от страна на Патриарх Кирил сили в служение на Бога, Църквата, народа и Отечеството ни.

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »