ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поклон пред паметта на загиналите румънски войни в с. Иново

03 март 2011 16:06, Видинска митрополия
Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)

На 3-ти март с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, Величкият епископ Сионий и духовници от Видинска митрополия заедно с кмета на гр. Видин - инж. Румен Видов, и официални гости от Румъния, г-н Мирча Гуцца, кмет на Община Калафат, и негови сътрудници посетиха с. Иново (Смърдан).

По традиция на този ден, след тържественото отбелязване на Освобождението на България от османско иго във Видин, всички гости се отправят към с. Иново, където има паметник на румънските войни, загинали за освобождението на България в битката на 12 януари 1878 г.

Високите гости бяха посрещнати на площада при паметника от кметския наместник на с. Иново.

Пред паметника Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий заедно с придружаващите го духовници отслужи панихида за упокоението на румънските войни, дали живота си за свободата на своите братя - българи.

След заупокойната молитва Величкият епископ поздрави гражданството и призова с чувство на благодарност винаги да се молим за загиналите войни, дали живота си за Църквата и Родината ни, и да следваме с достойнство техния пример.

Пред паметника бяха поднесени цветя от гостите на с. Иново.

По повод Националния празник кметът на Видин инж. Румен Видов даде тържествен обяд в ресторант „Бонония”, гр. Видин.

На тържествения обяд епископ Сионий отново поздрави първенците на Видин и гостите с празника и пожела да имаме единен дух, дух на Православие, вяра, надежда и любов.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Поклон пред паметника на загиналите румънски войни в с. Иново (Смърдан)Следпразничен полуденСледпразничен полуденСледпразничен полуден
« предишна новинаследваща новина »