ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Панихида в чест на загиналите в Руско-турската освободителна война в гр. Добрич

03 март 2011 20:11, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Панихида в памет на загиналите в Руско-турската освободителна война

С панихида в чест на загиналите в Руско-турската освободителна война започнаха тържествата в гр. Добрич по случай 3-ти март и 133 години от освобождението на България от османско иго.

Тя бе извършена в градския храм „Св. вмчк Георги Победоносец” от Негово Високопреподобие архимандрит Гервасий - добрички архиерейски наместник, в съслужение със свещениците от храма.

В словото си архимандрит Гервасий отдаде заслужена почит на руските, финландските, румънските, сръбските, както и на всички други знайни и незнайни воини, които заедно с българското опълчение извоюваха свободата на отечеството ни.

На панихидата присъстваха областният управител г-н Желязко Желязков, председателят на Общинския съвет г-н Иван Мандев, зам.-кметът по „Финанси и общинска собственост” г-н Иван Колев, както и депутати от 8-и Добрички МИР г-н Румен Иванов, Валентин Николов и др.

Текст и снимки: Марин Маринов

 

 

Снимки

Панихида в памет на загиналите в Руско-турската освободителна войнаПанихида в памет на загиналите в Руско-турската освободителна войнаПанихида в памет на загиналите в Руско-турската освободителна войнаПанихида в памет на загиналите в Руско-турската освободителна война
« предишна новинаследваща новина »