ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Стартира духовно предаване по телевизия „Видин”

05 март 2011 15:06, Видинска митрополия
Видинска света митрополия

През месец февруари във Видинската света митрополия се проведе среща между Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, г-н Мартин Дончев, съсобственик на телевизия „Видин”, г-н Пламен Николов, управител студио на телевизия „Видин”, и г-жа Светла Цветкова, главен редактор на телевизия „Видин”. Срещата бе организирана по покана на Видинския митрополит, за да се проведе разговор за създаването на предаване с духовна насоченост към телевизия „Видин”, което да запълни една празнота в местния ефир, за духовното облагородяване на видинските граждани.

Митрополит Дометиан припомни на гостите от телевизия „Видин” важността от духовно възраждане във Видин и региона, изтъквайки височайшата роля на местната телевизия „Видин”, която винаги е съдействала в тази насока.

Отговорните лица на телевизията изразиха своето и на управителния съвет на телевизията съгласие за създаването на предаване, чрез което да се подпомогне мисионерската дейност на Църквата, която винаги е целяла да бъде в помощ на българския народ и благочестивите граждани.

На първата организационна среща бе решено името на предаването - „Духовно огледало”, формата на предаването, както и денят и часът на неговото излъчване.

То ще се излъчва всеки съботен ден от 11,30 до 12,00 ч., а за водещ на предаването бе определен архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

Чрез този проект телевизия „Видин” възстановява свое духовно предаване, излъчвано в началото на 2000-та година, с името „Духовно огледало”.

Новото предаване по телевизия „Видин” ще стартира на 16 април - Лазаровден, преди най-големия празник на Христовата Църква – Възкресение Христово.

В рамките на предаването ще бъдат включени различни рубрики: разглеждане на апостолското и на евангелското четиво за предстоящата неделя; събеседване с гост в студиото; запознаване на зрителите със забележителни храмове и манастири из епархията; новинарска хроника на важни църковни събития от епархията, страната и чужбина; жития на светиите; както и различни репортажи от духовния, културния и социалния живот на Видин и региона.

След благотворната среща митрополит Дометиан благодари на тружениците на телевизия „Видин”за патриотичното чувство и отговорност и пожела на добър час на новото предаване „Духовно огледало” в ефира на Видинската телевизия.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Телевизия "Видин"В ефира на телевизия "Видин"
« предишна новинаследваща новина »