ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Осмомартенски празник във Видин

05 март 2011 15:23, Видинска митрополия
Видинска света митрополия

На 5 март в комплекс „Фанти-Г”, гр. Видин, се състоя тържество по случай 8 март - Международния ден на жената. Тържеството бе организирано от Общинския културен клуб на пенсионера, гр. Видин.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан на тържеството представител на светата Митрополия бе йеромонах Максим. От името на митрополит Дометиан той произнесе приветствие към дамите на културния клуб по повод празника, както и към председателя на клуба г-н Иван Георгиев за любезната покана.

На тържеството бе г-жа Ирена Александрова, политик и общественик на Видин, приятели от Р Сърбия, както и много гости, които също поздравиха празнуващите.

Г-н Иван Георгиев, председател на Културния клуб на пенсионера, поднесе по един скромен подарък на дамите от името на мъжкия колектив на клуба.

На празничната трапеза бяха разменени мисли за по-задълбочено сътрудничество и работа на клуба със светата Видинска митрополия, бяха обсъдени и различни проекти, чрез които да се повдигне духът и авторитетът на възрастните хора.

Йеромонах Максим с г-жа Ирена Александрова посетиха и втория видински клуб на пенсионера "Белия Дунав", където бяха посрещнати от председателя на клуба г-н Габровски, който благодари за уважението проявено към пенсионерите на Видин от виднската епархийска църква и за топлите приветствия от името на Видинския митрополит Дометиан, преподадени чрез йеромонах Максим.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »