ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Прошки в старопрестолния Видин

06 март 2011 17:30, Видинска митрополия
Прошки в старопрестолния Видин

На 6 март в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан отслужи тържествена великопостна вечерна служба. В богослужението молитвено участие взе Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий, както и духовници от Видин, Лом и Видинска духовна околия.

След вечерното молитвено последование митрополит Дометиан произнесе прочувствено слово, в което подчерта значението и важността на поста за християните. Той духовно напъти вярващите и поиска прошка от всички свои духовни чеда.

На прощалното молитвословие, за да се опростят със своя епархийски архиерей, се стекоха много духовници, вярващи, които изпълниха храма и духовно се възрадваха, като си казаха „простено - прости” и си пожелаха леки и спасителни пости.

Клиросното пеене бе изпълнено от епископ Сионий и свещенослужители.

По време на пеенето на „Всем предстателствуеши, Благая”, всички с дух на смирение и кротост се поклониха пред образа на Господ и св. Богородица и се опростиха и вдъхновиха за чист и мирен Велик пост.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Прошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния ВидинПрошки в старопрестолния Видин
« предишна новинаследваща новина »