ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втората част от покайния канон на св. Андрей Критски в София

09 март 2011 22:31, Софийска митрополия
Тивериополският еп. Тихон чете втората част от покайния канон

Втората част от покайния канон на св. Андрей Критски съборно бе прочетена в столичния храм „Св. Параскева“ на ул. „Г. С. Раковски“. Въпреки студената вечер храмът бе изпълнен с богомолци, които очакваха началото на великопостната вечерня. Според предвидената програма богослужбата бе предстоявана от Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон, председател на ПКСХП "Св. Александър Невски", който прочете втората част от покайното моление на св. Андрей Критски.

Молитвено участие взеха Техни Преосвещенства Стобийски епископ Наум - гл. секретар на Св. Синод, и Знеполски епископ Йоан - викарий на Софийския митрополит, архимандрит Дионисий и софийски свещенослужители.

Великопостните песнопения, според утвърдената практика, бяха изпълнявани от Свещеническия хор, ръководен от протойерей Кирил Попов.

В края на молитвеното последование епископ Тихон произнесе топла, непосредствена проповед, с която прикани всички да се молим усърдно и с помощта на поста да подготвим себе си за приемането на св. Дарове. “Каквото начало постави човек в началото на поста, така и ще завърши“ - каза епископът и увери, че Бог ще ни дава сили и ще ни укрепява, стига да се обърнем към Него и потърсим Неговата помощ.

След отпуста Знеполският епископ благодари от името на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим на епископите за тяхното участие в богослужбата, поздрави предстоятеля на храма протойерей Йоан Чикалов и призова всички християни отново да се съберат в Божия храм за обща църковна молитва.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Втората част от покайния канон бе изпълнена в храм "Св. Параскева"Тивериополският еп. Тихон чете втората част от покайния канонТивериополският еп. Тихон чете втората част от покайния канонВтората част от покайния канон  бе изпълнена в храм "Св. Параскева"Молитва Молитва ЦелуваниеЕп. Йоан благодари на епископитеСвещенослужителитеВтората част от покайния канон  бе изпълнена в храм "Св. Параскева"Икона на св. Андрей КритскиХрам "Св. Параскева"
« предишна новинаследваща новина »