ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста" - представяне книгата на зографския брат йером. Висарион и цикъл лекции

15 март 2011 08:15, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Председателят на храм „Св. св. Кирил и Методий” Негово Високоблагоговейнство иконом Александър В. Георгиев ви кани на авторското представяне на двутомника „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста”, което ще се състои в рамките на Великопостния цикъл от лекции в периода 15-22 март 2011 г. в Енорийския център при храма.

Гост-лектор ще бъде авторът на книгата Негово Всепреподобие йеромонах Висарион, брат и втори епитроп на българския светогорски манастир „Св. Георги Зограф” – Атон.

Свещ. Сергей Павлов, духовник в храм „Св. Мина”, жк „Модерно предградие” (София) ще представи автора и неговия току-що излязъл труд.

Двамата духовници ще отговарят на въпросите на аудиторията по тези толкова актуални теми след представянето на забележителното изследване и свързаните с него духовни беседи.

Първата беседа ще се проведе на 15 март (вторник) 2011 г. и ще бъде посветена на „Ванга - портрет на една съвременна магьосница”.

Втората беседа ще се състои на 22 март (вторник) 2011 г. с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов.

Начало: 18,00 ч. - Енорийска лекционна зала, ет. 1.

Между тези две беседи, посветени на българските лъжеикони Ванга и Дънов, подобаващо застава предстоящата лекция на православния богослов и публицист г-н Георги Тодоров, който ще говори пред столичната общественост на тема: „Иконата като носител и пазител на Свещеното Предание на Църквата”. Неговата беседа също ще се проведе в Енорийската лекционна зала, но на 17 март (четвъртък) 2011 г.

Начало: 18,00 ч.

Заповядайте!

Вход свободен.

Адрес:

ул. “Г. Вашингтон” № 47

Храм „Св. св. Кирил и Методий“

Енорийски център, ет. 1 (до Женския пазар)

Тел: 02 / 983 14 85

Моб. 0878 44 54 57

Е-mail: crsc_st_cyril_st_methodious@abv.bg

Web: www.symvol.org

Текст: Десислава Панайотова-Пулиева
Снимки: Весела Игнатова, в-к "Струма"

 

 

Снимки

Йером. Висарион - брат на българския светогорски манастир "Св. Георги Зограф"Част I на книгата на йеромонах Висарион ЗографскиЧаст II на книгата на йеромонах Висарион Зографски
« предишна новинаследваща новина »