ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архимандрит Виктор прочете четвъртата част от канона на св. Андрей Критски

11 март 2011 14:30, Русенска митрополия
Четене на четвъртата част от канона на св. Андрей Критски

В четвъртък на първата седмица от Великия пост в православните храмове се чете четвъртата част от канона на св. Андрей Критски. Тя, подобно на първите три части, се извършва в последованието на Великото повечерие.

На 10 март архим. Виктор (Мутафов) отслужи в русенския храм „Св. архангел Михаил” четвъртата част от канона на св. Андрей Критски. Припевът на канона беше изпълнен от множество свещеници, всички богослови - служители от администрацията на Русенската св. митрополия и братя на Басарбовския скален манастир, които бяха заели левия и десния клирос на храма.

След прочитането на канона архим. Виктор произнесе назидателна проповед на тема: Пътят на покаянието – Великият покаен канон на преп. Андрей Критски. Множеството вярващи в молитвено настроение изслушаха нравствените напътствия и последованието на великопостното богослужение, което по чуден начин докосва душата на всеки искрено вярващ християнин.

Вечерното богослужение завърши с молитвата на св. Ефрем Сириец, съпроводена с три земни поклона, които направиха всички благочестиви и православни християни.

„Помилуй ме, Боже, помилуй ме!”

 

 

Снимки

Левият клирДесният клирВелико повечериеЧетене на евангелското четивоКоленопреклонна молитваДуховнициИконостасът на храма
« предишна новинаследваща новина »