ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"Петър Дънов и неговото лъжехристиянско учение" - втора беседа на зографския йеромонах Висарион - 22 март 2011 г.

20 март 2011 15:05, Софийска митрополия
Йеромонах Висарион Зографски

Председателят на храм „Св. св. Кирил и Методий” Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Александър В. Георгиев ви кани на втората част от авторското представяне на двутомника „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста”, която ще се състои на 22 март 2011 г. в Енорийския център при храма.

Гост-лектор ще бъде авторът на книгата Негово Всепреподобие йеромонах Висарион, брат и втори епитроп на българския светогорски манастир „Св. Георги Зограф” – Света Гора Атон.

Свещ. Сергей Павлов, духовник в храм „Св. Мина”, жк „Модерно предградие” (София) ще съучаства на автора в провеждането и на тази втора беседа, открита за цялата българска общественост. Акцентът този път ще е върху лъжехристиянския и антихристки дух на учението на Петър Дънов и вярванията на основаното от него Бяло братство.

Всички очакваме духовната беседа на 22 март с вълнение поради сериозния богословски заряд на нейната тема, както и поради факта, че по време на дискусията ще бъде припомнено на нашия народ ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на събора на православните български архиереи от 7 юли 1922 г. по въпроса за окултната заблуда и противоцърковния дух, които учението и дейността на П. Дънов внасят в живота на българското общество.

Първата беседа се проведе на 15 март (вторник) 2011 г. и бе посветена на „Ванга - портрет на една съвременна магьосница”.

Начало: 18,00 ч. - Енорийска лекционна зала, ет. 1.

Заповядайте!

Вход свободен.

Адрес:

ул. “Г. Вашингтон” № 47

Храм „Св. св. Кирил и Методий“

Енорийски център, ет. 1 (до Женския пазар)

Тел: 02 / 983 14 85

Моб. 0878 44 54 57

Е-mail: crsc_st_cyril_st_methodious@abv.bg

Web: www.symvol.org

За първата беседа, посветена на лъжепророчицата Ванга, можете да прочетете в нашата рубрика ВАЖНО.

Текст: Десислава Пулиева
Снимка: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »