ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Богородичният акатист в горублянския храм " Св. Георги"

19 март 2011 08:31, Софийска митрополия
Акатистна икона на св. Богородица

По Божията велика милост навлязохме във втората седмица на Великия пост и в петъчния ден бе отслужено Малкото повечерие с Богородичния канон и втората статия от Богородичния акатист. В горублянския храм, посветен на великия мъченик св. Георги, богослужбата бе предстоявана от Негово Благоговейнство свещеник Петър Петров, а на певницата бе застанал предстоятелят на храма свещеник Лазар Георгиев, който ръководеше и заедно с миряните пееше възхвалните Богородични песнопения.

Въпреки обилния дъжд и обсипаното с гръмотевици небе, горублянският храм приюти под своите свещени куполи множество благочестиви християни, дошли да се помолят пред чудотворната икона на св. Богородица Милваща, която се съхранява в храма.

Хлебни приношения бяха осветени в чест на св. Богородица за здраве и спасение. На края на богослужбата отец Петър произнесе проповед и призова благочестивото изпълнение винаги в молитвите си да има образа и горещото застъпничество на св. Богородица.

Следващия петък - 25 март, когато Църквата празнува св. Благовещение, в храм "Св. Георги" в кв. "Горубляне" от 17,00 ч. ще бъде отслужена и вечерня с третата статия от Богородичния акатист.

Приканват се благочестивите християни да вземат молитвено участие за прослава и благодарност за застъпничеството на Божията Майка.

Текст и снимки: свещеник Лазар Георгиев

 

 

Снимки

Богородичният акатист в горублянския храм "Св. Георги"Свещеник Петър ПетровБогородичният акатист в горублянския храм "Св. Георги"Богородичният акатист в горублянския храм "Св. Георги"Богородичният акатист в горублянския храм "Св. Георги"Храм "Св. Георги" в кв. "Горубляне"Храм "Св. Георги" в кв. "Горубляне"Богородичният акатист в горублянския храм "Св. Георги"Богородичният акатист в горублянския храм "Св. Георги"Богородичният акатист в горублянския храм "Св. Георги"
« предишна новинаследваща новина »