ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Втора статия на Богородичния акатист в гр. Лом

19 март 2011 10:43, Видинска митрополия
Втора статия на Богородичния акатист в гр. Лом

На 18 март в катедралния храм „Успение Богородично” в гр. Лом тържествено бе прочетена втората статия на Богородичния акатист.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан статията бе прочетена от Величкия епископ Сионий.

За поклонение и благословение на вярващите християни на Лом епископ Сионий донесе копие на чудотворната икона "Света Богородица - Кикотиса", която се пази във Видинска света митрополия. Иконата бе тържествено посрещната пред катедралния храм от местното духовенство воглаве с архиерейския наместник, йеромонах Исаак.

Последованието на Малкото повечерие бе оглавено от йеромонах Максим, председател на храм „Св. Николай-стари” в Лом, а клиросното пение бе изпълнено от свещениците от Лом и околията.

След втората статия от Акатиста на Пресвета Богородица бе отслужена и молитва за Японската православна църква и японския народ. Бе направено и петохлебие за здраве и духовно благополучие на ломчани.

След молитвените последования епископ Сионий произнесе благодатна проповед, чрез която вдъхнови вярващите за възраждане на духовното и обновяването на връзките на хората с Господ Иисус Христос – Спасителя на света.

Епископ Сионий преподаде на християните архипастирския благослов на Видинския митрополит Дометиан, чиито молитви винаги са пред Бога за духовното преуспяване, здраве и радост в Господа на жителите на Лом.

От името на ломското духовенство архиерейският наместник йеромонах Исаак благодари чрез Величкия епископ Сионий на Видинския митрополит Дометиан за духовните грижи, за любовта и всеотдайността, проявена към Ломска духовна околия. Благодари и на епископа и потвърди желанието на всички, духовници и миряни, за по-тесни духовни връзки, чрез които да има единство в живота и вярата.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Втора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. ЛомВтора статия на Богородичния акатист в гр. Лом
« предишна новинаследваща новина »