ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов свещеник в Пловдивска епархия

20 март 2011 19:22, Пловдивска митрополия
Нов свещеник в Пловдивска епархия

На 20 март, когато Църквата отбелязва 2. Неделя на Великия пост – Св. Григорий Палама, в митрополитския храм „Света Марина” Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи света Литургия в съслужение с Негово Високопреподобие архимандрит Амвросий, игумен на Зографския манастир „Свети Георги” в Света гора – Атон. Молитвено съучастваха и йеромонах Висарион, архимандрит Арсений, протойерей Добромир Костов, председателят на храма свещеник Николай Величков и свещеници от града.

По време на светата Литургия, след Великия вход, владиката извърши свещеническо ръкоположение на дякон Ангел Дерекювлиев от гр. Пловдив, секретар на Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий”. В словото си към новоръкоположения презвитер Ангел митрополит Николай обърна внимание на високоотговорното служение в светата Църква и подчерта необходимостта от сеячи на Божието слово и от труженици на Божия виноград.

Честито на новоръкоположения отец Ангел! На многая лета!

 

 

Снимки

Нов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархияНов свещеник в Пловдивска епархия
« предишна новинаследваща новина »